Qui sóc?

Em dic Juan Diego Salinas sóc el creador de Coaching Airlines i abans de res em defineixo com un explorador curiós tant de persones com de marcs culturals.

Gràcies a aquesta curiositat, m'he interessat a conèixer el màxim de cultures possible i viatjar pel món, el que m'ha portat a visitar més de 60 països.

Quan vaig descobrir el Coaching vaig trobar el model perfecte per unir aquesta passió per la diversitat cultural i el desenvolupament de talent, cosa que m'ha permès fusionar-ho amb els equips de treball i en les formacions que imparteixo.

A hores d'ara sóc molt conscient que els meus coneixements i experiència en intel·ligència emocional d'equips i les cultures organitzacionals em permeten una flexibilitat de maniobra que potencia els resultats dels grups amb els quals treball.

Un dels resultats més reeixits en la meva carrera és ser facilitador d'una gran transformació: convertir un grup de persones d'una empresa o organització en un equip d'alt rendiment, un equip ben sincronitzat el valor no és la suma de les individualitats sinó molt més.

Les meves credencials

Sóc PCC per la International Coach Federation i Coach Professional Certificat per ASESCO. Partner i Director a Andalusia de l'Institut de Coaching Executiu Coraops ICE CORAOPS. Coach Executiu Professional i Especialista en C. Sistèmic per l'Institut Coaching Executiu CORAOPS, Coach Executiu i Mentor Coraops per la Universitat Complutense de Madrid, UCM i Expert en Coaching per Institut Europeu de Coaching.

Estic acreditat en Leading and Coaching Across Cultures i eina COF per Rosinski & Company. sóc Licensed MASTER Practitioner of NLP per The Society of NLP, MBA en Direcció i Gestió d'Empreses. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Màlaga i la Roskilde Universitetscenter (Danmark). Docent Homologat per EOI, Escola d'Organització Industrial i Certificat d'Aptitud Pedagògica, CAP
de la UMA.

El meu objectiu

Com Coach Professional i Intercultural, estic particularment enfocat a fusionar Coaching Executiu sistèmic i la Gestió Multicultural. Entenc el coaching com un procés de creixement i desenvolupament de cada persona, equip o organització.

Per això el meu objectiu professional independentment de si estic fent Coaching a una persona a nivell individual o un equip és sempre l'optimització dels seus propis recursos perquè prendre consciència de les possibilitats i facilitar la creativitat necessària i la motivació que va portar-lo a obtenir el resultat que desitja.

Concretament la meva col·laboració a l'Institut Anna Flores està enfocada a facilitar formacions molt pràctiques amb eines sistèmiques per aplicar a l'Coaching o el lideratge d'equips.